VOOR WIE

Hulp voor meer rust, duidelijkheid en plezier

Mijn klanten zijn ouders en kinderen in of na een scheiding of die leven in een samengesteld gezin. Mijn praktijk is er voor gezinnen en individuele gezinsleden die hulp kunnen gebruiken in uiteenlopende situaties. Dat kan met coaching, mediation en/of kindbegeleiding. Voor ouders en kinderen is het vaak lastig om na een scheiding een nieuwe balans te vinden.  Hoe geef je je kind de ruimte om zich vrij te bewegen tussen beide ouders? Hoe geven we ons ouderschap vorm? Of hoe krijgen we ons samengestelde gezin op de rit? Niet altijd gemakkelijk, maar niet onmogelijk.

Vaak spelen kwesties op het gebied van loyaliteit van de kinderen, communicatie, bij de invulling van het ouderschap na de scheiding, de opvoeding in twee huizen (gezinnen), hoe gaat het met nieuwe partners (stiefouders). Dit kan de nodige spanningen geven bij alle betrokkenen.

In deze verschillende omstandigheden kan de behoefte ontstaan aan rust, duidelijkheid en een meer ontspannen sfeer. Ik kan daarbij helpen. Dat kan met  stiefcoaching, kindbegeleiding als kindbehartiger of familiemediation

Herken jij je in één of meerdere van deze situaties?

-ik wil hulp bij het invullen van het ouderschap na de scheiding

-ik wil een klankbord als gescheiden ouder of stiefouder

-ik kom graag in contact met andere stiefouders om van elkaar te leren

-ik wil snappen wat de scheiding voor ons kind betekent en wil daar hulp bij

-ik wil weten waarom ik en mijn ex-partner steeds ruzie of ‘gedoe’ krijgen (en hoe ik dit kan voorkomen)

-ik wil hulp bij het maken van afspraken over ons kind (een ouderschapsplan)

-ik wil hulp en tips bij het vormgeven van ons samengestelde gezin

-ik wil in goed overleg met de ander tot een oplossing komen

-ik wil werken aan verbetering en ben bereid daarin stappen te zetten

Neem gerust contact op voor een kennismaking. Dat kan ook als jouw situatie anders is, maar je wilt weten of ik iets voor jou of je kind kan betekenen.

Hulp, stiefouder, coaching, mediation, kind in scheiding